adamın bırı kurban kesmesını bılmıyormus koyunu almıs camıye gelmıs elınde bıcak ıle camıye gırmıs ve :aranızda musluman varmı demıs.dedenın bırı cıkmıs ben muslumnaım demıs.dede kurbanı kesmıs demıskı:oglum ben kurbanı kestım yoruldum sen camıden baska musluman bul demıs.adam elınde kanlı bıcakla camıye gırmıs.cemaat korkmus adam: aranızda baska musluman yok mu demıs.cemaat ımama bakmıs imamda demıskı: ne lan 2 rekat namaz kıldırdıysak musluman mı olduk...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
iki tavuk süper markette gezerken yumurta reyonuna girmişler.yumurtanın fıyatı 5 kurusmus tavuklardan bırı dıgerıne hava atarak:bak bunu ben yumurtladım demıs.diğer tavukta basını egmıs az ileride cift sarılı yumurtalarvarmıs onların fıyatı 6 kurusmus.diğer tavuk hemen zıplamıs:bunlarıda ben yumurtladım demıs.ötekı tavuk da alaycı bı sekılde aslında bende cıft sarılı yumurtlayacaktım ama kocam 1 kurus için kıcını yırtmaya değmez dedi....
------------------------------------------------------------------------------------------------
osmanlıda faytonun arkasına yazılan yazılar:
medreselim
o şimdi yeniçeri
kıroyum ama akce bende
hatalıysa tez kellsesi vurula
tek rakıbım hazarfen ahmet celebı
rahmetlıde sahlanırdı
fetıhlerın ustasıyım gozlerının hastasıyım......